Vinkkejä opetukseen - Ilmastonmuutos

- Sivulla on joitain toimimattomia linkkejä. Ne päivitetään tammikuun 2015 aikana. - 

Netistä löytyy paljon vinkkejä ja maksuttomia aineistoja ympäristökasvatukseen.

Tutustu näihin!

Järjestöt ovat kouluttaneet nuoria aikuisia pohtimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen sitoutumista. Nuortenakatemista voi tilata kouluvierailijoita, kuten Ilmari-lähettiläitä pohtimaan nuorten kanssa ilmastonmuutosta ja nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa.

Metsän oppimispolku -sivustolla on hyödyllistä ilmastonmuutosopetukseen soveltuvaa opetusaineistoa: Metsät ja ilmastonmuutos

Kansainvälinen ilmastonmuutoskampanja CO2nnect kasvattaa tiedon ja ymmärryksen ohella kykyjä, taitoja, asenteita ja saa oppilaat tietoisiksi ilmastonmuutoksesta ja mahdollisuuksista hidastaa sen etenemistä.

Ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa ja koulujen käyttöön suunniteltuja oppimateriaaleja löytyy mm. Motivan ja Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Ilmasto jäähylle -opetusmateriaali sisältää tehtäviä ja vinkkejä ilmastonmuutoksen käsittelyyn koulussa. Aineisto on tarkoitettu lähinnä perusasteen 7.–9. -luokille ja lukioon, mutta sitä voi osittain soveltaa muillekin ryhmille.

Medialukutaito-opas ilmastonmuutoksen viestinnästä
ILVE-hankkeen tuottama mediakasvatusopas auttaa pureutumaan julkiseen keskusteluun ilmastosta. Oppaassa esitellään ilmastonmuutoksen pääpiirteet ja tutustutaan uutisoinnin taustatekijöihin

Ilmasto.org -sivusto on kattava suomenkielinen tietopaketti ilmastonmuutoksesta. Sivuilta löytyy ilmastotietoa myös kouluille sekä ilmastopeli ja -visa. Uusi aineisto on Operaatio Tuvalu, joka sisältää kuunnelman sekä oppilastehtäviä.

YLE:n Kuuma pallo on koonnut monipuolisia linkkejä ilmastonmuutoksesta kiinnostuneille.

Moreenia ympäristötietokeskuksen sivuilta löytyy hyödyllistä ja mielenkiintoista ympäristötietoutta eri muodoissaan: pelejä, leikkejä, visailuja jne. niin päiväkotiryhmille kuin lukiolaisillekin. Tutustu ja hyödynnä!

Pohjoismainen ilmastopäivä peruskouluissa ja lukioissa 11.11. (Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Pohjoismaiden opetusministerit) - suomenkieliset ohjeet löytyvät jokaisen osakilpailun oman sivun oikeasta laidasta 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ota yhteyttä meihin
Copyright © 2007 Servia KotisivutGraphic Design: Clear Vision Design