Ympäristö tutuksi

Keskisuomalainen luonto ja kulttuuriympäristö tarjoavat loistavia mahdollisuuksia niin virkistykseen kuin luonto-opetukseen ja ympäristökasvatukseen. Luonto- ja kulttuuriympäristökohteisiin voi tutustua omin päin tai ohjatusti.
Keski-Suomen luonto

Keski-Suomelle tyypillistä maisemaa ovat järvet, runsaat metsät, suot ja vuorimaat. Opetukseen soveltuvat mm. luontopolut, lintu- ja maisematornit, kansallispuistot sekä kalliomaalaukset. Lue lisää esimerkiksi ympäristöhallinnon ylläpitämästä ymparisto.fi-palvelusta sivulta Luontoretkelle Keski-Suomeen. Sivuilta löytyy tietoa mm. jokamiehenoikeuksista ja eri kunnissa olevista luontokohteista.

Keski-Suomen kulttuuriympäristöt

Kulttuuriympäristö on meitä ympäröivää elävää ja rikasta historiaa, joka kertoo meille kuinka edelliset sukupolvet ovat eläneet. Kulttuuriympäristö muodostuu muinaismuistoista, kulttuurimaisema-alueista, rakennetusta ympäristöstä sekä perinnemaisemista. Lisätietoja keskisuomalaisesta kulttuuriympäristöstä voit lukea esimerkiksi ympäristöhallinnon ylläpitämästä ymparisto.fi-palvelusta sivulta Keski-Suomen kulttuuriympäristö. Sivulta löytyy mm. tietoa erilaisista kehittämishankkeista, tietoa muinaismuistoista ja paljon muuta. Tutustu myös Keski-Suomen Kulttuuriympäristöohjelmaan 2005 - 2015.

Polku mansikkapaikoille.pdf (4.411 kB) on Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan perinnemaisemamatkailuopas. Keski-Suomessa perinnemaisemamatkailua tarjoavia tiloja on seitsemän. Esittelytiloilla näet mm. kauniita vanhoja rakennuksia ja kiviaidoin reunustettuja laidunniittyjä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ota yhteyttä meihin
Copyright © 2007 Servia KotisivutGraphic Design: Clear Vision Design