Soita meille - 214 - 2547 - 142

Soita meille
Koti » Ympäristö » Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Ne ovat hajallaan maan saaristossa, järvissä, metsissä, turvesmaissa ja tuntureissa ja esittelevät alueiden erilaisia ​​luonnollisia ominaisuuksia, kuten koskia, riisua laaksoja ja harhoja. Maisemien ja eläinten ja kasvien nauttimisen lisäksi puistot tarjoavat ihanteelliset mahdollisuudet virkistykseen, kuten vaellukseen, kiipeilyyn, lumikenkäilyyn ja muihin ulkoiluun.

Suomen kansallispuistot

Suomalaiset kansallispuistot ovat luonnon ystäville ja vierailijoille, jotka haluavat kokea elämää Euroopan karuissa erämaissa. Lähellä Arctic Circle -puistoa sijaitsevat puistot ovat laaja-alaisia ​​erilaisia ​​luontoa, jotka elävät lumisten tasankojen ja kristallinkirkasvirtojen keskellä. Karhut ja harvinaiset linnut, joita ei löydy muualta, kutsuvat puistoja kotiin. Monien puistojen kävijät houkuttelevat etäasetukset, jotta he voivat kokea upean näyttämön, joka on pohjoinen valo. Niiden syrjäinen sijainti tekee kansallispuistoista lähellä arktista ympyrää, ja se sopii erinomaisesti valaisemaan värikkäitä valoja, jotka tanssivat yöllä. Puistot ovat ilmaisia ​​yleisölle ja hyvin suosittuja paikallisten keskuudessa, jotka haluavat viettää aikaa luonnossa – vaeltamalla kukkuloilla, melontaa koskien tai retkeilyä tähtien alla. Monipuolinen ja hämmästyttävän kaunis suomalainen maisema elää monien eri puistojen rajoissa. Suomalaiset jopa uskovat, että Urho Kekkosen kansallispuistossa on itse joululahja. Suomen majesteettisia, kunnioitusta herättäviä maisemia on vaikea kieltää, joten tässä on valikoima kauneimpia Suomen kansallispuistoja.

Vanhat kansallispuistot

Sipoonkorin ekologisesti monimuotoiset metsät ovat jo suosittuja luonnonkauntajien keskuudessa Helsingin alueella. Uudet polut, piknik-paikat ja muut vierailijoiden tilat luodaan pian alueen uuden nimityksen jälkeen. Tämä tarjoaa arvokkaan uuden virkistysalueen itään kilpailemaan suosituista Nuuksio-kansallispuistosta, joka sijaitsee vain pääkaupungista länteen. Mutta tärkein syy puiston perustamiseen on suojella Sipoonkorpin vanhoja metsiä, kallioita ja metsäjousia sekä niiden harvinaista kasvistoa ja eläimistöä kasvavan paineen vuoksi rakennuskehitykseen, kun Helsingin kaupunginosa leviää itään.

Sen kokonaismäärä on vain 18,5 neliökilometriä, joten Sipoonkorpi on yksi Suomen pienimmistä kansallispuistoista, mutta ympäristöministeri Paula Lehtomäki, joka toimi puiston virkaanastujaistamisajankohtana, ilmoitti toivovansa, että puistoon hankitaan pian enemmän maata. Suomen länsirannikolla sijaitseva uusi Perämeren kansallispuisto kattaa paljon laajemman 900 neliökilometrin alueen, mutta suurin osa puistosta koostuu avoimista merivesistä. Luonnonsuojelijat ovat pettyneitä siihen, että puistossa on vain muutamia saaria ja rantoja ja että hylkeiden ja merilintujen metsästys ei ole rajoittunut rajojensa rajoissa.Lehtomäki myöntää, että suojelukompromisseja oli hyväksyttävä, jotta puiston nimeäminen paikallisyhteisöille olisi hyväksyttävää ja etenkin paikalliselle kalastusteollisuudelle. Mutta hän katsoo, että puisto täyttää edelleen tärkeimmän tavoitteensa suojella ekosysteemejä aaltojen alla.

Uudet kansallispuistot

Pallas-Yllästunturi kansallispuisto ei ole vain hämmästyttävän kaunis, vaan se sijaitsee myös Lapin maagisella alueella, jossa arktiset tunturit tarjoavat täydellisen ympäristön pohjoisvalojen katseluun. Treksit pitkin puiden peittämiä kukkuloita tarjoavat panoraamanäkymät maisemalle, joka talvikuukausina näyttää melkein kuin olet joulukortin sisällä. Puhdas alppien ilma on uskomattoman raikas ja raikas, ja lumiset pinnat ovat ihanteellisia maastohiihtoon. Vaeltaa kukkulan rinteestä kukkulalle ja viettää yön puiston erämaahuoneistojen lämpöä ja mukavuutta. Vierailukeskukset voivat auttaa sinua saamaan parhaat paikat aurora-katseluun. Selkeällä yöllä Pallas-yllästunturi on yksi maan parhaista paikoista nähdä illumination. Yöpyminen myös lisää mahdollisuuksia tarkkailla villieläimiä, jotka kutsuvat alueen kotiin – myös karhuja!

Uudet kansallispuistot

Vain muutama tunti pohjoiseen Helsingistä on Repovesin kansallispuisto, joka on turmeltumaton maisema, joka on onnistuneesti toipunut vuosien kirjaamisen jälkeen. Puisto on nyt paratiisi eläimille, jotka elävät mäntyjen ja koivien keskuudessa. Virrat ja järvet virtaavat tasaisesti Repovesin läpi ja tarjoavat juomavettä luonnonpuistoon, mukaan lukien peurat ja karhut, jotka elävät puiston rajoilla. Järvet ja joet tarjoavat täydellisen paikan innokkaille retkeilijöille ja kiipeilijöille, mutta vähemmän rasittavaan toimintaan, ota jonkin aikaa aikaa tarkkailukannuille tai kävele pitkin ripustussilta.