Soita meille - 214 - 2547 - 142

Soita meille
Koti » Ympäristö » Suomen kauneimmat puistot

Suomen kauneimmat puistot

Suomen kaupungeista ja kylistä löytyy lähes jokaisesta toinen toistaan kauniimpia puistoja. Todelliseen loistoonsa puistot puhkeavat kesäisin, jolloin niistä pidetään erityistä huolta. Puistoja löytyy monenlaisia ja ne tarjoavat erilaista ympäristöä riippuen siitä mitä niistä hakee. Monet puistot sisältävät lastenleikkipaikkoja, upeita kukkaviljelmiä ja rauhallisia penkkejä minne istahtaa.Puistoja on monenlaisia, pieniä ja suuria, uusia ja vanhoja, tunnettuja ja vähemmän tunnettuja. Ihmisen hyvinvoinnille on tärkeää että luonto löytyy läheltä omaa kotia asutaan sitten kaupungissa tai pienemmässä kylässä. Monet hakeutuvat puistoihin jonkin tekemisen perässä, toiset hakemaan omaa rauhaa ja lepoa ja jotkut haluavat liikkua ja tavata ystäviä. Puistot ovatkin Suomessa suosittu kohtaamispaikka niin lapsiperheille kuin yhdessä liikkuville ja jotakin harrastaville.Myös erilaiset kansallispuistot luokitellaan puistoiksi Suomessa. Nämä voivat olla pinta-alaltaan hyvinkin suuria ja tarjoavat hieman erilaista nähtävää kuin tavalliset kaupunkipuistot. Kansallispuistoissa voi patikoida, sienestää ja marjastaa, kalastaa ja bongata lintuja sekä muita eläimiä. Monet kansallispuistot ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä ja niihin voi helposti liikkua julkisilla kulkuneuvoilla.

Kansallispuistojen monipuolinen tarjonta

Pääkaupunkiseudulta on lyhyt ja helppo matka Nuuksion kansallispuistoon. Siellä voi kulkea pitkin opastettuja reittejä ja pitää tauon vaikka laavulla makkaraa paistaen. Sinne voi tehdä koko perheen kanssa mukavan patikointiretken ja sen laaksot ja rotkot tarjoavat upeita maisemia kulkijoiden ihmeteltäväksi. Osa puistosta soveltuu jopa liikuntarajoitteisille.

Helsinki Metropolitan Area

Kuusamon lähellä sijaitsevassa Oulangan kansallispuistossa vierailee joka vuosi todella paljon kävijöitä. Sen tunnettu Karhunkierros on täynnä jääkauden muovaamia maisemia joka ei jätä katsojaansa kylmäksi. Siellä voi kävellä sekä muutaman kilometrin päiväretkiä tai useamman päivän kestävää Karhunkierrosta. Toiset reiteistä ovat kulkukelpoisia myös talvisin. Reitin voi myös meloa tai talvisin kävellä lumikengillä.Lapualla sijaitseva Peikkopuro on nimensä veroinen mystinen puistometsä. Se on erityisesti lapsiperheiden suosiossa ja monet paikalliset koulut ja päiväkodit käyttävät sitä opetustarkoituksiin, sillä sen metsissä on erittäin hyvä seurata vuodenaikojen vaihtumista ja sen mukanaan tuomia muutoksia. Se on auki ympäri vuoden.

Kaupunkipuistojen parhaimmat

Porissa sijaitseva Kirjurinluoto on tuttu jokakesäisistä Pori Jazz festivaaleistaan. Se on oma saarensa kaupungin kupeessa mihin on lyhyt matka kaupungin keskustasta ja sen yhdistää mantereeseen pienet sillat. Se on hyvä kohde liikuntaa harrastaville ja lapsille sieltä löytyy leikkipuistoa ja liikennepuistoa. Siellä sijaitsee uimaranta ja hanhipuisto, mutta myös monia rauhallisia paikkoja istumiseen ja mielen rauhoittamiseen.Ainolan puisto sijaitsee Oulun Hupisaarilla Oulujoen etelärannalla. Sillä on pitkä historia ja sieltä löytyy museo ja maakunta-arkisto. Ainolassa sijaitsee myös Hupisaarten kesäteatteri jonka näytökset ovat suosittuja kesäisin. Ainolaan on hyvä kulkuyhteys ja siellä liikkuminen on helppoa. Monet oululaiset viihtyvät kesäisin sen luonnon helmassa ja se on paikka rentoutumiselle ja ystävien tapaamisille.

Sapokanin vesipuisto

Kotkassa sijaitseva Sapokan Vesipuisto on upeasti suunniteltu puisto jonka hallitsevia ominaisuuksia ovat vesi, kivet ja valaistus. Sen vesiosien liikkuvuus on huolellisesti suunniteltu ja siellä voi tutustua myös erilaisiin Suomesta löytyviin kivilajeihin ja niiden käyttötarkoituksiin. Sen tunnelma vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja se on hyvä puistokohde läpi vuoden.Kotkasta löytyy myös toinen arvostettu ja palkittu puisto nimeltään Katariinan Meripuisto. Se on entinen nestesatama, mutta vuonna 2004 se puhdistettiin kokonaan vanhoista säiliökentistä ja sen perusteellinen uudelleen muokkaus aloitettiin. Puistossa on laajoja nurmikenttäalueita joissa voi harrastaa erilaisia pelejä ja sieltä löytyy myös erillinen skeittipuisto. Puiston eväspaikat ja grillit pidetään kunnossa myös talvisin ja niillä sijaitsevien pöytien ympärille mahtuu jopa 50 henkeä.